Unde se plătește taxa de preschimbare permis auto

Unde se plătește taxa de preschimbare permis auto. Se poate face și online?

Urmează să-ți expire valabilitatea permisul de conducere sau ți-a expirat deja? Toată procedura pe care trebuie să o urmezi pentru preschimbarea permisului de conducere îți dă dureri de cap?

Atunci ai găsit articolul care te scapă de căutări și în care vei găsi modalitățile cele mai sigure prin care poți să achiți online, taxa pentru preschimbare permis conducere dar și documentele de care ai nevoie.

Cum se poate achita online taxa de preschimbare permis auto, în 2022?

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să te asiguri că ai următoarele documente:

  • Certificat analize medicale pentru categoria pentru care soliciți reînnoirea permisului. Atenție, fișa medicală diferă dacă soliciți reînnoirea pentru categoria B sau pentru categoria C, CE;
  • Cartea de Identitate în copie si original;
  • Cerere tip pentru preschimbare permis conducere;
  • Dovada achitare taxa preschimbare permis conducere;
  • Permis conducere care urmează să-l preschimb;

Începând cu 1 Octombrie 2020, taxa pentru permis de conducere nu se mai poate achita în numerar la ghișeul Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Contravaloarea taxei pentru permis conducere este de 89 RON și poate fi achitată online pe www.ghiseul.ro sau pe site-ul Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) la rubrica Servicii Online – Plăți.

Odată ce avem documentele de mai sus și dovada plății taxei pentru permis conducere printată nu mai rămâne decât să ne prezentăm la ghișeu pentru depunerea documentelor menționate anterior unde vei face și fotografia pentru noul permis de conducere. Aici trebuie să aștepți după numărul bonului de ordine sau să te prezinți cu programare online.

Citeşte şi:
Ce martori de bord au mașinile Tesla și ce înseamnă fiecare dintre ei
Ce preț are școala de șoferi în 2022 pentru toate categoriile de permis

Eliberarea noului permis de conducere se face în aproximativ 2 ore în funcție și de ora la care ai depus documentele sau se poate elibera în ziua următoare de la ghișeul de eliberări permise conducere din cadrul aceleiași instituții.

De asemenea noul permis de conducere poate fi transmis titularului și prin poștă dacă faci acestă solicitare la ghișeu.

Îți recomandăm și