Model de demisie cu sau fără preaviz. Asta e cea mai simplă variantă

Model de demisie cu sau fără preaviz. Asta e cea mai simplă variantă

Dacă te-ai săturat de job-ul prezent sau poate doar ai găsit o modalitate mai bună, atunci înseamnă că trebuie să depui o cerere de demisie către superiorul tău, cu sau fără preaviz, depinde cum îţi doreşti şi care este procedura la firma unde încă activezi.

Ca în orice domeniu, orice început are şi un sfârşit şi este bine ca de oriunde îţi dai demisia să o faci într-un mod corect şi demn şi să îi oferi actualului tău angajator şansa de a angaja un înlocuitor pentru tine sau doar de a-l pregăti, adică să îi oferi şi un preaviz.

Cum arată o cerere de demisie şi cum se completează cea pentru preaviz?

Cererea de demisie este la mare căutare şi există mai multe modele. Există cerere de demisie simplă, sau cerere de demisie cu preaviz de 14 zile sau, de mai multe zile, atunci când vorbim despre plecarea dintre-o funcţie de conducere, care necesită timp şi resurse pentru a fi înlocuită într-un mod corect.

Cererea de demisie se scrie foarte simplu şi trebuie să conţină în faza incipientă subiectul principal, adică plecarea ta din acea organizaţie. Tonul ei trebuie să fie unul profesionist, dar direct, şi nu trebuie să vă depuneţi şi motivele care au dus la acest gest.

În al doilea paragraf ar fi util dacă veţi scrie câteva lucruri legate despre timpul petrecut în firmă, iar în final, trebuie să menţioneză clar că nu îţi doreşti o contra-ofertă şi că decizia ta este de neclintit.

Citeşte şi:

Când se pune busuioc sub pernă de Bobotează și ce semnifică această tradiție
Ce martori de bord au mașinile Tesla și ce înseamnă fiecare dintre ei

În acelaşi timp, menţionează şi că îţi vei termina toate task-urile în timp util şi, dacă doreşti, poţi înainta şi termenul de preaviz, de 14 zile, spunând că eşti la dispoziţia firmei pentru găsirea şi pregătirea înlocuitorului tău.

Descarcă de aici modelul de cerere de demisie cu preaviz, dar şi fără.

Îți recomandăm și