Când se pune busuioc sub pernă de Bobotează și ce semnifică această tradiție

Când se pune busuioc sub pernă de Bobotează și ce semnifică această tradiție

Tradiţiile şi obiceiurile din zilele de sărbătoare sunt nelipsite de la români. S-au păstrat dintr-o generaţie în alta şi au ajuns până în zilele noastre, când sunt respectate cu sfinţenie, de o categorie mai mică de oameni, ce-i drept.

Pentru că majoritatea oamenilor nu ştiu, nu pentru că nu sunt de acord cu tradiţiile şi obiceiurile. În sprijinul acestor oameni venim şi noi acum, când vă povestim despre ce e bine să faci înainte de Bobotează şi cum îţi va afecta asta starea civilă.

Când şi cum se pune busuiocul sub pernă, de Bobotează?

Da, aţi citit bine. Se spune că dacă ştii când să îţi pui busuioc sub pernă, adică în ajunul sărbătorii de Bobotează, atunci în fix aceeaşi noapte îţi vei visa ursitul.

Mare atenţie, trebuie să fie fix în ajunul sărbătorii, nu mai devreme şi nu mai târziu, căci astfel tradiţia va fi încălcată şi nu va mai avea valoare.

Boboteaza este momentul când se sărbătoreşte Botezul Domnului Iisus Hristos şi este considerată una dintre cele mai mari sărbători ale creştinătăţii. Aceasta vine însoţită de o mulţime de tradiţii şi obiceiuri care mai de care mai inedite, dar cea cu pusul busuiocului sub pernă rămâne cea mai respectată în ziua de azi.

Citeşte şi:

Ce salariu are la Kanal D Bursucul (Adrian Cristea) și cum a făcut rost de o mărire de salariu amenințându-i pe șefii postului TV
Ai mâncat vreodată Păstrăv Somonat? Noua specie se găsește și în România

Boboteaza sau Botezul Domnului are loc pe data de 6 ianuarie în fiecare an, fiind o sărbătoare cu dată fixă, neinfluenţată de Învierea Domnului, aşa cum se întâmplă la zilele de sărbătoare cu dată schimbătoare.

Încă un fapt ce merită amintit este că nu funcţionează cu orice tip de busuioc, ci cu unul de la biserică, ce a fost în prealabil sfinţit cu agheasmă. Crenguţele de busuioc trebuie să fie legate cu un fir roşu, pe care iniţial trebuie să îl roteşti pe degetul inelar de la mâna stângă.

Îți recomandăm și