Ai mâncat vreodată Păstrăv Somonat

Ai mâncat vreodată Păstrăv Somonat? Noua specie se găsește și în România

Ai văzut în vitrinele magazinelor că mai nou se comercializează şi păstrăv somonat? Este o specie nouă, arată ca somonul, la culoare, însă vorbim despre cu totul altceva.

Dacă nu l-ai încercat până acum, te invităm să o faci şi să ne laşi o părere. În orice caz, pentru cei care preferă să citească şi să se informeze înainte să dea iama în magazine, păstrăvul somonat se vinde în casolete, e tăiat file sau nu, şi se poate găti în orice mod doriţi.

Ce este păstrăvul somonat şi cum se mănâncă?

Păstrăvul somonat este, deşi pare greu de imaginat, la exterior păstrv şi la interior…somon. Numele te poate duce cu gândul la o specie hibrid, însă este un simplu peşte, care se găseşte chiar şi la noi în România, creat special pentru a obţine o carne de peşte sănătoasă şi gustoasă.

Păstrăvul somonat este cu atât mai special cu cât i se zice peşte curcubeu, căci îşi schimbă culoarea cărnii şi are o dietă zilnică specială. Se găseşte în majoritatea crescătoriilor din România şi îi veţi recunoaşte imediat după petele de culoarea curcubeului pe care le au pe piele.

Peştele acesta îşi are originea în Coasta Pacifică a Statelor Unite şi la noi pe continent a ajuns undeva la finalul celui de-al 19-lea secol.

Citeşte şi:

Cât costă taxa de succesiune la notar. E mult mai scumpă dacă aștepți mai mult timp
Contract de vânzare cumpărare auto. Model completat

Specialiştii au explicat care este rostul acestui peşte dar şi ce consumă pentru a fi sănătos: “Nu este vreo mutație genetică așa cum ar putea crede unii sau cine știe ce încucișare totul vine din alimentație.

Aceași alimentație bogată în beta-caroten care se dă și somonului de crescătorie în faza de îngrășare pentru a obține o carne roz. Tocmai de aceea culoarea cărnii nu influențează gustul, păstrăvul somonat își păstrează gustul specific de păstrăv, ușor dulceag și cu un miros fin de mâl. Pielea groasă a păstrăvului păstrează carnea din inerior foarte fragedă”.

Consumul de păstrăv somonat este recomandat tuturor, dar mai cu seamă copiilor, femeilor însărcinate şi preşcolarilor.

Îți recomandăm și