Contract de vânzare cumpărare auto

Contract de vânzare cumpărare auto. Model completat

Dacă te-ai hotărât să cumperi o mașină SH și nu știi cum se completează contractul de vânzare cumpărare vei afla în rândurile de mai jos .

Acest articol este conceput pentru a-i ajuta pe cei care nu știu cum se completează contractul de vânzare cumpărare auto deși pe internet circulă foarte multe exemple de contracte.

Cum se completează, de fapt, un contract de vânzare cumpărare a unei maşini?

Contractul de vânzare cumpărare auto poate fi completat de orice persoana dacă sunt de față atât cumpărătorul cât si vânzătorul. După cum se poate obserba mai sus, pentru emiterea contractului de vânzare cumpărare auto nu trebuie să fie completat de către o agenție specialiată sau de către un consilier juridic cum de altfel cred majoritatea personelor.

Contractul de vînzare cumpărare trebuie completat la calculator sau la o mașină de scris, printat un formular tip si completat cu datele personale ale vâzătorului și cumpărătorului cât si ale autoturismului. În situația în care nu aveți posibilitatea să-l redcatati în una din formele enumerate în rândurile anterioare aveți posibiltatea de a-l redacta și în scris de mână cu condiția să poată fi descifrabil.

Ce date trebuie să conțină un contract de vânzare cumpărare în caz ca trebuie să-l completați de mână?
Așadar, contractul trebuie să conțină datele personale din cartea de indentitate a vânzătorului(persoană fizică), precum și numărul de telefon. Persoana care dobândește mașina trebuie să treacă în contract aceleași date ca și vânzătorul cu mențiunea că trebuie specificat care persoana este cumparatorul și care este vânzătorul.

Citeşte şi:

Calculator impozit auto 2022 în funcție de capacitate și motorizare. Cât costă și cum se plătește
ITP 2022. Cât costă, la ce interval trebuie făcut și care sunt principalele cauze pentru respingerea unei mașini

După ce s-au completat datele vânătoruluișiale cumpărătorului trecem la completarea datelor de indentificare autoturismului. Datele obligatorii care trebuiesc completate sunt marca, tipul, numărul de indentificare(serie șasiu), capacitate cilindrică, serie motor și anul fabricației.

După ce s-au completat aceste date mai este necesar să treceți prețul(în cifre si litere) pentru care se face tranzacția. Ultima parte acontractului o reprezintă data la care se emite prezentul contract, semnătura cumpăratorului cât și a vânzătorului care trebuie să fie însoțite defraza Conform cu Originalul.

În cazul persoanelor juridice se emite factură de vânzare care ține loc de contract de vânzare cumpărare. Actul de vânzare cumpărare trebuie sa fie realizat în 5 exemplare în original.

contract de vânzare cumpărare auto
contract de vânzare cumpărare auto

Exemplarul unu este folosit de către vânzător pentru a scoate mașina de la direcția de taxe ți impozite. Al doilea exemplar rămâne la vânzător. Celelalte trei exemplare vor fi folosite de cumpărător pentru a înregistra mașina la direcția de taxe și impozite locale.

Cel de-al patrulea exemplar merge la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor și cel din urmă exemplar rămâne la cumpărător pentru a demonstra modul prin care a fost dobândit autoturismului.

Îți recomandăm și