Ce preț are școala de șoferi în 2022 pentru toate categoriile de permis

Ce preț are școala de șoferi în 2022 pentru toate categoriile de permis

Dacă te-ai hotărât să urmezi cursurile pentru obținerea permisului de conducere, pentru obținerea unei noi categorii sau, de ce nu, pentru a deveni șofer profesionist ai nimerit articolul perfect pentru că aici vei găsi aproape tot ce trebuie să știi în materie de ce tarife practică majoritatea școlilor de șoferi auto.

Astfel, pentru înscriere la cursurile la obținerea categoriei dorite, primul pas, dar și cel mai important, este să afli care sunt tarifele practicate în funcție de categorie.

Cât costă şcoala de şoferi în 2022?

Cum spuneam şi mai devreme, aici vei afla care este preţul mediu practicat de fiecare școală de șoferi după cum urmează:

Categoria A – Pentru pasionații motoarelor trebuie să obții permisul pentru categoria A, iar pentru a putea conduce pe drumurile publice motorul mult dorit trebuie să scoti din buzunar pentru achitarea taxei de înscriere o sumă cuprinsă între aproximativ 1000 ron și 1400 ron.

Categoria B – Una din cele mai căutate categorii pentru obținerea permisulul de conducere este categoria B, cea care iți oferă dreptul de a conduce un autoturism pe drumurile publice. Pentru această plăcere sau necessitate în unele cazuri trebuie să fii pregatit pentu taxa de înscriere cu o sumă cuprinsă între 1000 ron și poate ajunge până la suma de 2200 ron dacă dorești să urmezi cursurile pe o mașină de fițe.

Citeşte şi:

Contract de vânzare cumpărare auto. Model completat
Cât costă școala de șoferi în 2022 pentru categoria B. Ce școli auto au cel mai mic preț

Categoria C, CE – În care ești pasionat de lumea camioanelor și ai permisul pentru categoria B dar vrei să aplici pentru obținerea pesmisului de profesionist trebuie să urmezi cursurile pentru categoria C, CE pentru care vei scoate din buzunar o sumă ce poate depași 3000 ron.

Categoria D – Și pentru pasionații transportului de persoane, fie ca vorbim de intern sau internațional trebuie să posezi permis de conducere pentru categoria D.

Aici taxele pentru școlarizare pot varia în funcție de celelalte categorii pe care le ai în dotare astfel:

  • Dacă ai dobândit permisul pentru categoria B suma pe care trebuie să o scoți din buzunar este de aproximativ 5000 ron;
  • Dacă ai dobândit categoria B, C și CE suma pe care trebuie să o scoți din buzunar este mult mai mică decât în cazul de mai sus, dar si așa trebuie să scoți aproximativ 2300 ron.

Îți recomandăm și