Model de împuternicire pentru firmă

Model de împuternicire pentru firmă. Cum îl faci și la ce te ajută

Firmele au dreptul de a desemna o persoană care să îi reprezinte în diverse demersuri. Aşa se realizează procura sau împuternicirea legală.

Pentru a face asta, este nevoie de o serie de acte şi de reguli ce trebuie respectate. Nu este deloc greu şi toate firmele o fac, deoarece le este mult mai uşor în soluţionarea problemelor şi realizarea activităţilor de zi cu zi.

Cum se face contractul de împuternicire a unei firme

Împuternicirea este acel contract prin care o persoană juridică, adică o firmă, îşi deleagă un terţ, adică un angajat, să realizeze activităţi în numele său. Cele mai întâlnite acţiuni sunt de ridicare a documentelor oficiale, operaţiuni bancare, încheierea actelor, depunerea sau ridicarea documentelor, executarea lucrurilor ce ţin de sfera administrativă.

Pentru a fi validată, o procură de împuternicire pentru o firmă trebuie să conţină următoarele:

  • datele de identificare ale firmei, care, în termeni legali, se numește mandant;
  • datele de identificare ale persoanei care va fi împuternicită (aceasta se numește, în acte, mandatar);
  • scopul pentru care se face împuternicirea;
  • data la care se face împuternicirea;
  • semnătura administratorului societății comerciale;
  • ștampila societății comerciale în cauză.
Model de contract de împuternicire
Model de contract de împuternicire

Există mai multe tipuri de împuternicire pentru firme şi majoritatea se fac pentru încasarea banilor din chirii, administrarea locuinţelor, încheierea contractelor de muncă, realizarea de contracte cu firmele prestatoare de servicii.

Citeşte şi:

Angajări Poliție 2022 din sursă externă. Documente, studii, probe și interviuri
Cum sa devii hair stylist. Studii necesare, abilitati, salariu

Firmele pot face şi procură de conservare atunci când se doreşte verificarea evidenţei contabile sau depunerea bilanţurilor de specialitate. Doar prin împuternicire poate merge o altă persoană la Oficiul Registrului Comerţului pentru a realiza operaţiuni din sfera juridică.

Procura notarială sau împuternicirea este soluţia perfectă pentru firmele din România şi toate, fără excepţie, apelează la aceasta pentru soluţionarea problemelor din activitatea de zi cu zi. Se face la notar, cu îndeplinirea tuturor regulilor anterior amintite, şi nu durează niciodată mult.

Îți recomandăm și